ob-la-di ob-la-da, life goes on

nu har jag varit sådär dålig på att uppdatera igen! jag förstår inte vad som händer riktigt. jag skyller på skolan helt enkelt, det är en bekväm lösning. fast i själva verket så beror det nog mest på att det har slarvats så mycket med maten på sistone. jag äter inte så MYCKET, men jag äter helt fel saker! jag skäms ju inför alla er duktiga människor när jag är så slarvig!

det har inte varit helt lyckat idag heller. men jag har i alla fall gett mig ut i elljusspåret och powerwalkat/joggat i 5 km. och när jag kom hem blev det 10 minuter roddmaskin. så jag känner mig ändå ganska duktig ur träningssynpunkt. jag var i riktigt dålig dagsform men lyckades ändå hålla tempot uppe ganska bra. så jag är nöjd. nu har J köpt träningsskor också, så nu kanske jag kan dra med honom ut och springa! underbart!

alltså:

ätit idag:
- ½ french hot dog
- en burk cola
- lite lösviktsgodis
- 1/3 chokladboll
- 1/3 cafe latte
- currygryta med quorn och wokgrönsaker

tränat idag:
- jogging/powerwalk (5 km)
- 10 min roddmaskin (ca 300 tag)

fredag

och så var det fredag igen. veckorna går så snabbt tycker jag.

jag har sjukt mycket i skolan just nu, och tyvärr blir ju träningen lidande. jag har i alla fall gått på ett medelpass och ett corepass i veckan, och hoppas kunna gå på något mer i helgen.

och imorgon ska jag och J åka till stockholm och shoppa lite. av erfarenhet vet jag att det kommer bli mycket promenerande, som det alltid blir i huvudstaden. och det är ju bra, eller hur?

nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen och njuta av att det är fredag och CSN-dag. pengar! yeih!

mittimellan lagom och alldeles normal

det blev ett vanligt hederligt medelpass idag. det var rätt skönt med det lite "gamla vanliga" efter allt provapånytt. ledaren var rolig och det förgyllde såklart. men det bästa av allt: jag börjar märka stor skillnad under styrkeblocken! det känns så himla härligt tycker jag, när man ser konkreta framsteg med träningen. då blir det ju MYCKET roligare att fortsätta sedan. :)

ikväll blir det faktiskt bio, lyxigt nog. det känner jag att jag kan unna mig nu när jag har varit så duktig ett tag. :) det blir flickan som lekte med elden. det ska bli helt underbart! det behövs lite vardagslyx nu, jag är fortfarande ganska ledsen efter helgens incidenter. behöver all uppmuntran jag kan få. :)

det verkar gå bra för er! härligt! era bloggar är så fina. jag blir så glad när det går bra för er. kämpa vidare, ni är grymma!


step up

jag har visst blivit lite modigare på sistone. idag vågade jag mig på att prova step1. det var nog roligt egentligen, men jag kände mig så dum som inte kom ihåg alla stegkombinationer. they say goldfish have no memory, i guess their lives are much like mine. jag saknar både korttidsminne och koordination, vilket kanske inte är ultimat när man ska utöva step-aerobics. det kanske bara blir vanliga hederliga medelpass och ett och annat core bosu-pass i fortsättningen. men nu har jag i alla fall provat!

det var en riktigt hemsk kväll igår. jag har varit så ledsen ända sedan dess. men jag blev i alla fall glatt överraskad av J imorse, som hade gått upp tidigare för att handla och laga en omelett till mig i ett försök att få mig att må bättre. lyxfrukost såhär på söndagen! då blev dagen lite finare.

hur har ni det? går det bra för er?

core bosu

idag har jag provat core bosu för första gången. det var intressant. balans-och styrkeövningar på en boll/balansbräda. jag ramlade omkring där på "bollen" hur länge som helst innan jag äntligen lyckades hitta någon slags balans. men sen gick det som en dans! det var både roligt och, misstänker jag, effektivt. det kommer nog att svida ordentligt i kroppen imorgon! det där kommer jag definitivt att prova fler gånger!

men jag får försöka ta det lite lugnt såhär i början efter att jag har varit sjuk. jag är ju så sjukt träningspeppad, men måste verkligen ta mig själv i kragen för att inte ta i för mycket på en gång. och det suger ju, när jag har varit utan träning så länge! men det vore ju ännu tråkigare att bryta ihop efter ett par veckor. så jag får väl ta det lugnt helt enkelt.

hur går det för er? hoppas det går bättre än för mig, men jag är ju i alla fall on my way back, så att säga. :)

vikt 090917

och idag är det ju torsdag, så då är det väl dags för lite viktkoll?

jag har tappat bort måttbandet, så ni får klara er utan mått.
men jag blev i alla fall glatt överraskad när jag ställde mig på vågen!
visserligen kan man kanske inte hurra såå mycket, med tanke på att jag varit sjuk. men jag blir ju friskare, och siffrorna fortsätter att gå nedåt, så man vet aldrig.

i alla fall.

vikt 090917: 55,2 kg (-2,8 kg sedan start)


uppdatering

ojojoj. vilken dålig uppdatering det har varit. och jag har inte ens gett någon vettig förklaring till det hela!

det var såhär, att när jag kom hem från turkiet så blev jag sjuk, väldigt sjuk. min mage exploderade 20 gånger om dagen och jag blev så utmattad att jag inte klarade av att göra någonting överhuvudtaget. det visade sig vara salmonella. i 2 veckor höll det på. jag orkade inte ens sköta den här bloggen, och bristen på ork gjorde mig deprimerad också. det blev bara fel, alltihop.

nu börjar jag må bättre. jag är fortfarande utmattad efter att ha varit sjuk så länge, men jag hoppas kunna komma igång med allt igen. det får kanske bli lite mjukstart dock. förvänta er inga stordåd på träningsfronten! ;)

lägesrapport

eh. jo. det har varit lite tyst här i ett par dagar. jag mår helt enkelt inte tillräckligt bra just nu. varken fysiskt eller mentalt. men jag hoppas att jag ska kunna komma igång igen nästa vecka. hoppas.

ni är duktiga och jag tänker på er. kämpa på!

bilder

den här bloggen är ju relativt anonym. inte så att jag egentligen skulle ha något emot att lägga upp en bild på mitt ansikte.. men jag har inte offentliggjort bloggandet bland mina vänner än, och jag tycker inte att det är nödvändigt att de får veta heller. därför låter jag helst bli att visa ansiktet.

men jag insåg att det kan vara en rolig grej att lägga in lite före-och efterbilder. så att man kan se förändringar lite mer konkret än genom siffror på en våg.

nu har det ju inte hänt så mycket än, med tanke på att jag precis börjat. men jag kan ju lägga in ett par bilder på hur jag ser ut just nu. intressantare för alla inblandade, eller?




godkväll

är fortfarande lite sjuk, men gav mig ändå ut på promenad idag. det var skönt och jag mår ganska mycket bättre. nu hoppas jag att jag kan komma igång ordentligt med friskis också. har ett pass inbokat kl. 11.30 imorgon, håll tummarna för att jag fortfarande mår bra då!

ätit idag:
- 2 bixit havrekex med blåbär
- greksallad
- indisk korma-gryta med nudlar, mango chutney och naanbröd

tränat idag:
- promenad, ca 70 minuter


dagens

ätit idag:
- en skål flingor med mjölk
- 3/4 baguette. fyllning: potatissallad och rostbiff
- couscous med wokgrönsaker och thai sweet chili-sås

tränat idag:
- promenader, 2x1h

made a meal and threw it up on sunday, i've got a lot of things to do

förbannat!

jag hatar att bli sjuk när jag är som mest träningspeppad.

jag som hade planerat så bra. friskis&svettis och powerwalks och joggingturer hela veckan. och så vaknar man en morgon som denna, med upprorisk mage och spränghuvudvärk och allmänt slappa muskler och leder.

inte nog med att jag inte kan träna, jag missar ju även lektioner i skolan. och det har jag verkligen inte tid med. det blir så intensiva föreläsningar på högskolan. missar man en så är man plötsligt jättelångt efter alla andra. och jag har redan missat två... jag ligger verkligen risigt till i år.

jaja. jag är åtminstone inte sugen på att äta, och det kanske är positivt mitt i allt dåligt.


söndag

den här helgen har det verkligen varit ingen ordning alls. jag orkar inte ens gå in på det.
man kan väl säga som så att varken mitt psyke eller min mage har betett sig exemplariskt.

ätit idag:
- en skål med kellogg's special k red berries och mjölk
- en chai latte
- ½ pizza

ingen träning.

jaja. vågen visar ju mindre i alla fall, men jag skulle inte lita på den i dagsläget.

fredag

läskigaste grejen hände på friskis&svettis idag. inte nog med att ledaren blivit akut sjuk och en av ledarna jag tycker minst om hoppade in istället för henne. nej, det här hände också: under första styrkeblocket skulle vi göra plankan. och min rygg bara totalvägrade! jag vet inte vad som hände, kroppen bara ramlade ihop. jag försökte några gånger till men med samma resultat. jag fick gå ut, kunde inte göra nånting.

när jag satt och skulle snöra på mig ytterskorna för att gå hem igen, så kände jag mig så värdelös. 15 minuters träning idag liksom. så jag bestämde mig för att köra lite crosstrainer på gymmet när jag ändå var där. ryggen klarade det betydligt bättre. det blev strax över 2 km i alla fall innan den tyckte att det var nog. men då kände jag mig inte lika värdelös i alla fall.

när jag kom hem åt vi lite mat och vilade, och sedan bestämde jag mig för att det var dags att sätta igång med den omtalade powerwalkutmaningen. så en 45 minuters powerwalk blev det också.

jag känner mig väldigt nöjd, trots att det är fredag och det blev kanske lite väl mycket soffgodis..

ätit idag:
- 2 skålar kellogg's special k red berries med mjölk
- ett äpple
- biff med potatiskroketter, bearnaise och färsk lök
- några kakor
- lite naturchips
- 1½ burk cola

tränat idag:
- friskispass (som dock blev avbrutet efter 15 minuter)
- 15 minuter crosstrainer
- 45 minuter powerwalk


dagens

ätit idag:
- en halv marmeladsmörgås på flyget (uäk)
- falukorv med makaroner
- en hallon-jordgubb-blåbär-smoothie
- ½ chokladboll
- sushi, 10 bitar

någon träning blev det inte idag, av uppenbara skäl.
men imorgon, då jäklar! nu ska det sättas igång på allvar.

men nu:
godnatt!

vikt och mått, 090903

jag nämnde ju innan jag åkte iväg att det skulle bli väg-och mätdag när jag kom hem. och tro det eller ej, men det blev ytterst glädjande resultat!

vikt: 56,4 kg (- 1,6 kg sedan start)
midjemått: 78 cm (- 2 cm sedan start) 

jag försöker att inte ta ut glädjen i förskott, för det finns ju alltid så många faktorer som spelar in. men nog kändes det underbart att det åtminstone inte hade gått uppåt! det firades med sushi till kvällsmat. jodå, jag tar nog ut lite glädje ändå. det blir så mycket lättare att inte ge upp då! :)

hemma igen!

ja oj, nu är jag hemma igen. är helt slut efter att inte ha sovit en blund på en sisådär 40 timmar. turkiet var alldeles fantastiskt underbart, så himla skönt att få koppla bort alla måsten för ett litet tag.

men nu börjar allvaret igen. jag ska ta tag i träning ordentligt och minska ner på småätandet ytterligare hade jag tänkt.

livetoday har ju en finfin utmaning på sin blogg. ett slags powerwalk-program. de flesta av er som läser den här bloggen verkar i och för sig redan ha snappat upp det... i vilket fall som helst så har jag tänkt försöka hoppa på den utmaningen, om än ett par dagar för sent, pga resan.. det ska bli härligt att komma igång.

EDIT:
nu är länken fixad också. jag säger ju att jag måste sova! man ska inte länka till folk när man inte har sovit på två dygn!


RSS 2.0