dagens

ätit idag:
- smörgås med J's älgkorv
- fisk-risotto
- tacos

tränat idag:
- kvällspromenad, ca 2 timmar



det blev en promenad till slut i alla fall. kunde inte låta bli!

men nu drar jag. eller ja, imorgon bitti. men kommer inte hinna blogga innan jag åker. så nu säger jag hej&tack så ses vi igen om en vecka. då jäklar blir det väg-och mätdag och så ska jag komma igång ordentligt med mat och träning! det ska bli härligt.

lycka till allihop. kämpa på! :)

let it rain on me, let it rain

det regnar för fullt idag. jag funderar på att unna mig en vilodag. dels för att det är tråkigt att gå ut och springa i det här vädret, men också för att jag faktiskt varit ganska duktig sen i fredags. och kroppen behöver ju faktiskt vila ibland.

imorgon bitti är det jag som sätter mig på ett flygplan mot turkiet! det ska bli så grymt härligt med lite sol och värme. vi får se hur det går med mat och träning dock. jag har planer på att gå upp tidigt varje morgon och simma några längder, men jag vet ju inte hur genomförbart det är. hur tidigt poolen öppnar och så vidare. man vill ju inte simma bland en massa plaskande barn kanske? det är väl inte optimalt direkt.

jag kanske uppdaterar lite därifrån om jag hittar något internetcafé.
och när jag kommer hem igen om en vecka blir det väg- och mätdag!
so stay tuned...

lycka till alla ni fina. ni är bäst!

dagens

ätit idag:
- två grova mackor med J's renkorv
- köttfärssås med makaroner
- en hallonsmoothie
- ½ chokladboll

tränat idag:
- joggingtur, ca 1,5 km
- diverse olika magövningar
- promenad, ca 2 timmar
- kvällspromenad, ca 1 timme

känner mig väldigt duktig idag! :)

lycklig

jag var ute och sprang ett varv i elljusspåret (vad kan det vara? 1,5 km?) och jag stannade inte en enda gång! jag känner mig så sjukt nöjd med mig själv! jag vet att det här antagligen inte låter särskilt märkvärdigt i era ögon, det är ingen särskilt lång sträcka direkt. men till saken hör att min kondition alltid har varit i sämsta laget. tidigare har jag varit döende efter två lyktstolpar ungefär, behövt stanna säkert 10 gånger på samma sträcka. och idag blev det inte ett enda stopp! dessutom blev det jobbigt först på slutet.

jag blir så himla glad när jag märker skillnad på min kondition. så himla glad. nu ska jag nog ta vara på lyckan och ta en ordentlig rask promenad också. taggad till tusen!

uppsving!

jaja, kvällen blev inte så dålig ändå. jag tror jag promenerade bort det mesta av godiset faktiskt.. 2 timmar rask kvällspromenad. det känns ändå bra att jag gjorde något åt hela den där harätitförmycketdåligheter-ångesten. imorgon blir det ännu mer, förhoppningsvis en joggingtur. är lite sugen på att prova det där med intervaller, har hört att det ska vara bra. vi får se hur det går.

nu ska jag sova! godnatt på er fina människor!

usch vilken dag...

jag blir så sur på mig själv när jag inte gör som jag vill.
jag är medveten om att jag precis påbörjat min viktresa, och att jag inte kommit in i det hela ordentligt, och att det därför är lätt att göra misstag. det jag behöver lära mig är väl att ett par misstag hit eller dit inte är hela världen. för det är det ju inte! och ändå kan jag inte låta bli att bli förbannad på mig själv. fy.

det är inte så illa egentligen. det blev lite mer godis till filmkvällen än vad som var tänkt. men det är ju knappast världens undergång. jag får äta desto nyttigare imorgon, eller hur?

i alla fall. ätit idag:
- ugnsstekt falukorv med potatismos
- två vaniljmunkar
- en bit tacopaj
- ca 100g lösviktsgodis
- coca cola


tränat idag:
- power walk, ca 30 minuter


sunday bloody sunday

ätit idag:
- 1 polarkaka med J's hjortkorv
- 1 bit tacopaj
- X antal pumpakärnor
- 1 glas coca cola
- rökt forell med potatissallad

tränat idag:
- motionscykel, 15 minuter.

saturday and all that is flashing for the velvet cause of lonely trolls

relativt duktig lördag har det ändå varit. har varit på augustimarknaden och köpt en massa strumpor (tråkigt men välbehövligt) och filmer (7st för 200!!). sen blir det ju inte lika mycket träning som det blir hemma såklart. man får göra det bästa av situationen när man är bortrest, eller hur? om 2 veckor är jag hemma och då jäklar sätter det nya tuffa livet igång på allvar!
men idag:

ätit idag:
- 1 glas lättyoghurt
- isterband med stuvade makaroner och morotsstavar
- ½ pizza med tonfisk
- 2 glas coca cola

tränat idag:
- power walk, ca 30 minuter
- promenad, ca 2 timmar


nu blir det filmkväll. har köpt mörk choklad lördagen till ära. så det kan vi kanske lägga till på ätit-listan. annars var det väl inte så illa för att vara lördag? veckans svullodag i vanliga fall liksom...


jag får liksom ingen ordning

det blev ingen träning. för grått, för regnigt, för... fredag. jag såg världens bästa coverband (liverpool. beatleslåtar liksom, kan det gå fel?)

men det blev inte så galet mycket dåligheter i magen heller. åtminstone inte för att vara fredag. såhär:

ätit idag:
- en polarkaka med ost
- en liten yoghurt
- lax m. en potatis, hollandaisesås och grönsallad
- kycklingfilé m. potatisklyftor och bearnaisesås
- några bitar hjortkorv (J köpte en jäkla massa korv på augustimarknaden)
- ½ glas rödvin

jag är rätt nöjd ändå. imorgon blir det förhoppningsvis en längre promenad åtminstone. vi får väl se vad vädret har att säga om den saken dock...

att träna eller inte träna?

jaha. så öser regnet ner, så ingen joggingtur idag. jag befinner mig i norrköping i en vecka framöver och kan därför inte fly till mitt älskade friskis&svettis. så det blir nog ingen träning idag, alls. möjligtvis en promenad ikväll. vi får se helt enkelt.

annars är det ju augustifest här i norrköping i helgen, med marknad och grejer, så jag funderar på att låta mig själv äta något gott utan att få dåligt samvete. men vi får se hur det blir med det också. just nu är jag faktiskt inte sugen, och då är det ju bara extremt onödigt.


torsdag

jag tror verkligen att det här bloggandet hjälper mig att äta mindre dåligheter. det blir ju så fruktansvärt pinsamt att skriva när man har ätit något dåligt. det är fortfarande långt ifrån perfekt, men en klar förbättring mot hur mycket jag BRUKAR äta. likadant med träningen. man vill ju gärna kunna skriva att man varit duktig och gjort något, hur litet det än må vara.

ätit idag:
- 2 pannkakor med grädde och sylt
- kyckling med wokgrönsaker, cashewnötter och lite ris
- 3 små godisbitar

tränat idag:
- joggingtur, ca 1,5 km
- promenad, 2 timmar.


run

jag tvingade ut mig själv och J på en joggingtur imorse. det gick över förväntan, med tanke på vilken hemskt dålig kondition jag har. ett varv i elljusspåret blev det i alla fall. jag är nöjd, även om det såklart kunde ha gått bättre. men det är bara att fortsätta, då kan det ju bara gå bättre, eller hur?

wednesday you hate me

tågresan till norrköping förstörde hela dagen tror jag. inga rutiner whatsoever.
men såhär blev dagen till slut i alla fall.

ätit idag:
-en halv sandwich på pressbyrån
-kokt torskliknande fisk med tre små potatisar och persiljesås
-en kycklingburgare i grovt bröd 
-en cheeseburgare på mcdonalds
-en mjukglass med chokladsås

tränat idag:
- promenad, 100 minuter


startvikt och startmått

jag tänkte skriva ner startvikt och startmått så att vi kan konstatera skillnaderna sedan.

alltså:

onsdag 19/8-09

längd: 154 cm
startvikt: 58.0
midjemått: 80 cm
höfter: 92 cm
lår: 52 cm
arm: 30 cm
vilopuls: 73

vad gäller vikten så ska vi kanske ta med i beräkningen att jag satte i mig en gigantisk kinabuffé igår, vilket inte tillhör vanligheterna. dessutom har jag inte gått på toaletten ordentligt på några dagar. så det kan diffa på några hg. i övrigt ska det stämma.


men det är ju inte startvikten som är det viktigaste. det viktigaste är ju naturligtvis resultaten! nästa väg-och mätdag blir när jag kommer hem från turkiet. då får vi se om det har hänt något!


dagens:

ätit idag:
-kinabuffé
-lax m. 2 små potatisar, broccoli, hollandaisesås, örtmarinerade vitlöksklyftor
-6 små kakor

tränat idag:
-2 timmar promenad
-1 timme medelpass på friskis&svettis


om mig och bloggen

tanken med den här bloggen är mest att jag ska kunna hålla koll på mina egna framsteg (eller, god forbid, bakslag). men om jag dessutom kan använda den till att peppa andra människor i en liknande situation så är det ju enbart roligt! vi fixar det här tillsammans, eller hur?

jag är 154 cm lång och väger i dagsläget 57 kg. mitt slutgiltiga mål är att inte väga mer än 50 kg.

det ska jag uppnå med hjälp av hälsosammare matvanor, minskat småätande och en massa träning.

är ni med? då kör vi!


RSS 2.0